Histori

Nr Artikulli Emertimi i mallit Njesia
HARTA HISTORIKE
1 H-6001 Iliria - Trevat Shqipetare viti 395 - 1261 - Dyanesore; Dimensioni 100x140 cm cope
2 H-6002 Principatat Shqipetare shek. XIV - Shqiptaret perball Osmaneve vitet 1400 - 1506 - Dyanesore; Dimensioni 100x140 cm cope
3 H-6003 Shqiperia ne shek XVI deri ne mesin e shek XVIII - Pashallaqet e medha shqipetare mesi i shek XVIII-1831 - Dyanesore; Dimensioni 100x140 cm cope
4 H-6004 Levizjet kombetare shqiptare vitet 1832 - 1881 - Levizjet shqipetare viti 1882 - 1912 - Dyanesore; Dimensioni 100x140 cm cope
5 H-6005 Shqiperia gjate viteve 1913 - 1918 - Shteti shqiptar dhe viset tjera shqiptare viti 1919-1924 - Dyanesore; Dimensioni 100x140 cm cope
6 H-6006 "Zhvillimi i perandorise osmane cope
7 H-6007 Qyteterimet e para - Egjipti i Lashte. Mesopotania dhe Asiria - Dyanesore; Dimensioni 100x140 cm cope
8 H-6008 Lufta Greko - Persiane - Beteja e Termopileve - Beteja e Maratones - Perandoria e Karlit te madh (768 - 814) - Ndarja e shtetit te Frankeve ne vitin 843 - Dyanesore; Dimensioni 100x140cm cope
9 H-6009 Pushtimet romake te periudhes republikane (504-44 p.k.) - Pushtimet e Romes nga Augusti tek Trajani - Dyanesore; Dimensioni 100x140 cm cope
10 H-6010 Kalifati Arab - Spanja viti 750 - Spanja viti 1150 - Spanja dhe Portugalia viti 1469 - Dyndjet e medha te popujve ne perandorine romake - Dyanesore; Dimensioni 100x140 cm cope
11 H-6011 Kryqezatat - Lufta 100 vjeqare nderrmjet Frances dhe Anglise - Dyanesore; Dimensioni 100x140 cm cope
12 H-6012 Atllas i Historise cope
13 H-6013 Atllas i Historise se Botes cope
14 H-6014 Atllas Themelor per Religjionet cope
15 H-6015 Atllas Themelor i Filozofise cope
16 H-6016 Grafofolie per Histori cope
NGA PREHISTORIA DERI NE FILLIMET E SHEK. XIII-te
17 H-01 - H-02 Harta - Njerezit e pare dhe shperndarja e tyre ne bote - Lindja e bujqesise dhe blegtorise cope
18 H-03 - H-04 Harta - Kina dhe India e vjeter - Qyteterimet e hershme ne luginat e lumejeve - Tiger dhe Eufrat cope
19 H-05 - H-06 Harta - Qyteterimet e hershme ne luginen e Nilit dhe Lindjen e Aferme - Qyteterimi i Kretes dhe Mikenes cope
20 H-07 - H-08 Harta - Kolonite Greke - Perandoria Persiane cope
21 H-09 - H-10 Harta - Etrusket dhe Themelimi i Romes - Lufterat Punike cope
22 H-11 - H-12 Harta - Perandoria Romake - Ndarja e Perandorise Romake cope
23 H-13 - H-14 Harta - Migrimi i Fiseve Barbare - Perandoria Bizantine dhe lulezimi i saj cope
24 H-15 - H-16 Harta - Renia e Perandorise se Aleksandrit te Madh - Perhapja e Islamizmit cope
25 H-17 - H-18 Harta - Europa shek X - Europa e shek. XII - XIII cope
26 H-19 - H-20 Harta - Gadishulli Iberik shek XI- XV - Lufta 100 vjeqare cope
27 H-21 - H-22 Harta - Perandoria Osmane - Italia ne shek. XII - XV cope
28 H-23 - H-24 Harta - Zbulimi i Amerikes - Kryqezatat cope
29 H-25 - H-26 Harta - Mbreteria e Aleksandrit te Madh - Fiset gjermane dhe fushatat e tyre pushtuese cope
30 H-27 - H-28 Harta - Perandoria Romake ne kohen e perandorit August - Lufterat Greko - Persiane cope
SHOQERIA NE FILLIMET E KOHES MODERNE DERI NE PRAGUN E SHEK. XX-te
31 H-29 - H-30 Harta - Perandoria e Karlit te V - Europa pas paqes se Vestfalise cope
32 H-31 - H-32 Harta - Perhapja e protestarizmit ne Europe” - Fushatat e Napoleonit ne Europe cope
33 H-33 - H-34 Harta - Kontinenti Amerikan ne 1700 - Ishujt Britanike ne fillim te shek. XVIII cope
34 H-35 - H-36 Harta - Europa pas Kongresit Vjenes - Amerika e Veriut 1783 cope
35 H-37 - H-38 Harta - Revolucioni Francez 1789-1793 - Parisi ne vitet e Revulucionit Borgjez - Aleanca ne Europe 1907 (para luftes se pare boterore cope
36 H-39 - H-40 Harta - Lufta e Pare Boterore ne Europe 1914-1918 - Sferat e influences se shteteve Europiane ne Kine 1914 cope
37 H-41 - H-42 Harta - Amerika Latine ne fund te shek.XVIII - Afrika 1880 - 1914 cope
38 H-43 - H-44 Harta - Ballkani 1878 - Levizjet nacional-įlirimtare ne Ballkan cope
39 H-45 - H-46 Harta - Revolucionet e vitit 1848 ne Europe - Lufta per pavaresi dhe formimi i SHBA-se cope
SHOQERIA NGA LUFTA E PARE BOTERORE DERI NE DITET TONA
40 H-47 - H-48 Harta - Europa pas luftes se pare boterore - Bashkimi Sovjetik deri ne 1934 cope
41 H-49 - H-50 Harta - Agresioni fashist ne Europe 1936-1939 - Lufta e dyte boterore ne Europe dhe ne Afriken e Veriut cope
42 H-51 - H-52 Harta - Ekspansioni japonez deri ne vitin 1934 - Lufta e dyte boterore ne Oqeanin Paqesor cope
43 H-53 - H-54 Harta - Europa pas luftes se dyte boterore - Ndarja e Gjermanise 1945 - 1989 cope
44 H-55 - H-56 Harta - Lindja e mesme ne ditet tona - Azia Jugore ne ditet tona cope
45 H-57 - H-58 Harta - Lufta ne Kore dhe Indokine - Republikat e pavarura pas shperberjes se Bashkimit Sovjetik cope
HARTA PER HISTORINE E SHQIPERISE
46 H-59 - H-60 Harta - Iliria - Trevat shqiptare ne vitet 395 - 1261 cope
47 H-61 - H-62 Harta - Thema e Durresit dhe Nikopojes, shek.VIII-IX - Principata e Arberit cope
48 H-63 - H-64 Harta - Principatat shqipetare - Invazioni i Turqve dhe rezistenca e popullit Shqipetar ne vitet 1380-1443 cope
49 H-65 - H-66 Harta - Shqiperia ne vitet 1443-1450 - Fitoret e para nen udheheqjen e Skenderbeut - Shteti i Pavarur Shqipetar dhe fitoret e tij ne vitet 1450 - 1457 cope
50 H-67 - H-68 Harta - Lufta per liri dhe levizjet e armatosura 1468-1506 - Shqiperia nga shek. XVI - XVIII cope
51 H-69 - H-70 Harta - Pashalleqet shqiptare(Gjysma e dyte she. XVIII-fillimi I shek. XIX) - Levizjet kombetare shqiptare 1832-1881 cope
52 H-71 - H-72 Harta - Levizjet kombetare shqiptare 1882-1908 - Levizjet kombetare shqiptare 1908-1912 cope
53 H-73 - H-74 Harta - Shqiperia ne vitet 1914-1918 - Shqiperia pas luftes se pare boterore 1918-1924 cope
54 H-75 - H-76 Harta - Shqiperia ne vitet 1924-1939 - Shqiperia gjate luftes se dyte boterore 1939-1945 cope