Biologji

Nr Artikulli Emertimi i mallit Njesia
1 B-4001 Sistemi skeletor te njeriu - 170 cm cope
2 B-4002 Sistemi skeletor te njeriu - 85cm cope
3 # Sistemi skeletor te njeriu - 42cm cope
4 B-4005 Sistemi i kafkes se rritur cope
5 B-4008 Krahu i madhe me ene te gjakut cope
6 B-4009 Skeleti i shputes cope
7 B-4010 Legeni i mashkullit cope
8 B-4015 Busti i njeriut mashkull e femer 85 cm cope
9 B-4016 Busti i njeriut - 85 cm cope
10 B-4017 Model i vogel bustit te njeriut mashkull 42 cm cope
11 B-4018 Busti i njeriut femer transparent 18 cm cope
12 # Trupi I njeriut - akupunkture cope
13 B-4019 Modeli mushkeri cope
14 B-4022 Dhembi i njeriut cope
15 # Dhembet e njeriut - 5/1 cope
16 # Dhembet - nofulla cope
17 B-4023 Truri i njeriut me arterie 7 pjese cope
18 B-4024 Truri me arterie 9 pjese cope
19 B-4025 Truri i njeriut 8 pjese cope
20 B-4026 Syri i njeriut 6 pjese cope
21 B-4027 Syri ne orbit 8 pjese cope
22 B-4028 Funksioni i syrit te njeriut cope
23 B-4029 Veshi i njeriut cope
24 # Zemra e njeriut cope
25 B-4032 Zemra e njeriut 3 pjese cope
26 B-4033 Zgavra e hundes te njeriu cope
27 B-4034 Laringu i njeriut cope
28 # Lekura - prerje terthore cope
29 # Modeli i melqise me shpnetken temthin pankreasin dhe duodenin cope
30 B-4037 Sistemi pulmologjik alveolar cope
31 B-4041 Melqia transparente e njeriut cope
32 B-4042 Veshka dhe gjendra veshkore cope
33 # Lekura ne forme reliefore cope
34 B-4052 Syri ne forme relifore cope
35 B-4053 Melqia ne forme reliefore cope
36 B-4054 Konfigurimi i rruzave ne forme releifore cope
37 B-4057 Veshi ne forme reliefore cope
38 B-4058 Veshka ne forme reliefore cope
39 B-4060 Hardhuca ne forme reliefore cope
40 B-4061 Miza ne forme reliefore cope
41 B-4062 Krimbi i Tokes ne forme reliefore cope
42 B-4065 Harkoret ne forme reliefore cope
43 B-4071 Gruri ne forme reliefore cope
44 B-4073 Gjuha ne forme reliefore cope
45 B-4074 Hunda ne forme reliefore cope
46 B-4076 Brumbull ne forme reliefore cope
47 B-4080 Organet urinore ne forme reliefore cope
48 B-4082 Veshi i mbrendshem ne forme reliefore cope
49 B-4085 Lekura ne forme reliefore cope
50 B-4087 Hidra ne forme reliefore cope
51 B-4088 Hardhuca ne forme reliefore cope
52 B-4091 Miu ne forme reliefore cope
53 B-4093 Kermilli ne forme reliefore cope
54 B-4094 Rahjet (goditjet) ne forme reliefore cope
55 B-4095 Archaeopteryx ne forme reliefore cope
56 B-4096 Veshi ne forme reliefore cope
57 B-4098 Lule pjeshke model cope
58 B-4099 Papuqeza model cope
59 B-4100 Lule grure - model cope
60 B-4101 Lule e patates - model cope
61 B-4102 Lule lakre model cope
62 B-4103 Lule bizele - model cope
63 B-4105 Struktura e gjethit - model cope
64 # Struktura e kercellit - model cope
65 B-4106 Struktura DNA cope
66 B-4109 Strukture e mitozes cope
67 B-4110 Krimb toke cope
68 B-4112 Guaske lumi cope
69 B-4113 Amphioxus cope
70 B-4117 Modeli i lopes akupunkture cope
71 B-4118 Modeli i qenit akupunkture cope
72 B-4119 Modeli i kalit akupunkture cope
73 B-4120 Modeli i maces akupunkture cope
74 B-4124 Modeli i krokodilit 100cm cope
75 # Mikroskopi i thjeshte shkollor cope
76 # Mikroskop me valigje dhe elemente percjellese cope
77 # Mikroskop COLLEGE me ndriques + ushqyes - Double focusing device iris diaphragm and condenser lens 15x eyepiece (Objectives - 4x, 10x, and 40x) Magnifications in equiment 50x, 150x, 600 times cope
78 # Mikroskop binokular CAMPUS - Double focusing device - Ilumination with halogen lamp 12V/10W - iris diaphragm and condenser lens - 15x eyepiece - (Objectives - 4x, 10x, and 40x) - Magnifications in equiment 40x, 100x, 400x 1000x times cope
79 B-4133 Mikroskop XSP 02 - Eyepiece 10x, 16x - Objectivec 4x, 10x, 40x - Mirror cope
80 B-4134 Kutia e slidit 120 cope cope
81 B-4135 Kutia e slidit 60 cope cope
82 B-4136 Kutia e slidit 25 cope cope
83 B-4145 Preparate te gatshme bimore e shtazore cope
RREPARATE MIKROSKOPIKE - PERBERJA
84 # Bakteret - (bacili i Kokut) cope
85 # Algat - (Spirogyra konjugimi ) cope
86 # Algat - (Njeqelizoret - spirogira) cope
87 # Planktonet (Cyclopus) cope
88 # Paramecium - Ndertimi i pergjithshem cope
89 # Indi epitelial - (i thjeshte, me nje shtrese) cope
90 # Amphioxus - gojerrumbullaktet. (Individ i maturuar) cope
91 # Palca e kurrizit cope
92 # Indi muskulor i shtresuar cope
93 # Indi muskulor i lemuar cope
94 # Shtylla kurrizore cope
95 # Indi kockor. Prerje terthore cope
96 # Indi dhjamor cope
97 # Ganglioni nervor (me fibrat nervore dhe qelizat nervore) cope
98 # Gjaku i njeriut cope
99 # Zorra e holle. Prerje terthore cope
100 # Indi muskulor cope
101 # Mitoza cope
102 # Bliri.Prerja terthore e kercellit cope
103 # Arterie, vena cope
104 # Algat - (Spirogyra njeqelizoret ) cope
105 # Oshilatorja cope
106 B-4147 Komplet per diseksion cope
107 B-4147 Grafofolije per Anatomi cope
108 B-4148 Grafofolije per Botanike cope
109 B-4149 Grafofolije per Zoologji cope
110 B-4150 Evolucioni i jetes (specive) cope
SERIA E TABELAVE NE PLANE - ANATOMIA DY FAQESHE
111 B-4151 Struktura e qelizes dhe riprodhimi i saj (mitoza) - Struktura e kockes cope
112 B-4152 Sistemi muskelor (pjesa e perparme) - Sistemi muskelor (pjesa e prapme) cope
113 B-4153 Skeleti i njeriut (pjesa e perparme) - Skeleti i njeriut (pjesa e prapme) cope
114 B-4154 Zemra dhe anatomia e saj - Sistemi i frymemarrjes cope
115 B-4155 Organet shqisore (syri dhe veshi) - Organet shqisore (nuhatja, shija, ndjesise se prekjes) cope
116 B-4156 Aparati tretes - Organet e brendshme te trupit te njeriut cope
SERIA E TABELAVE NE PLANE - ZOOLOGJIA DY FAQESHE
117 B-4157 Gjitaret (mamiferet) - Shpendet cope
118 B-4158 Zvarraniket, Amfibet - Peshqit cope
119 B-4159 Insektet (arkanidet) - Insektet (kembnyjoret - antropodet cope
120 B-4160 Lekuregjemboret, Molusket - Asteroidet, krimbat, knidaret, celenteratet cope
121 B-4161 Njeqelizoret, sfungjeret cope
SERIA E TABELAVE NE PLANE - BOTANIKA DY FAQESHE
122 B-4162 Pema, gjethja fruti (meshtekna, ahu, rrapi, bliri, lisi, geshtenja e eger) - Haloret-koniferet (pisha e zeze, bredhi i kuq, bredhi i bardhe, pisha e bardhe- fruti, pema, forma) cope
123 B-4163 Nga lulja tek fruti (qershia, molla) - Domosdoshmeria jetike e bimes - fotosinteza - Cikli i ujit tek bima cope
124 B-4164 Strukturat dhe funksionet e organeve te nje bime - Pjeset e bimes qe perdoren per ushqim - Fasulja, domatja (mbirja, bima, lulja, polenizimi, fruti) cope
125 B-4165 Klasifikimi i bimeve sipas jetegjatesise - njevjeqare, dyvjeqare, shumevjeqare - Cikli i azotit tek bima - Funksioni i azotit, kaliumit dhe fosforit ne rritjen e bimes cope
126 B-4166 Riprodhimi - Tulipani (seksual dhe joseksual) - Menyra natyrore e riprodhimit cope
SERIA E TABELAVE NE RELIEF
128 Tab-02 Trupi i Njeriut - Muskujt cope
129 Tab-03 Trupi i Njeriut - Aparati i qarkullimit te gjakut cope
130 Tab-04 Trupi i Njeriut - Sistemi nervor - Seksioni i kokes dhe i qafes cope
131 Tab-05 Trupi i Njeriut - Aparati tretes - Mekanizmi i gelltitjes cope
132 Tab-06 Trupi i Njeriut - Aparati i frymemarrjes - Goja - Dhembet cope
133 Tab-07 Trupi i Njeriut - Organi i te parit - Organi i te degjuarit - Organi i te prekurit - Pjesa e lekures e pare ne mikroskop cope
134 Tab-08 Trupi i Njeriut - Organi i nuhatjes - Organi i shijes - Gjendrat e percaktimit te shijes cope
135 Tab-09 Zoologjia Vertebroret - Gjitaret (Mamifere) - Skelet dreri - Skema e organizimi te nje gjitari cope
136 Tab-10 Zoologjia Vertebroret - Gjitaret (Mamifere) - Skema e aparatit tretes - Mishengrenesit - Skema e aparatit te frymemarrjes - Zemra cope
137 Tab-11 Zoologjia Vertebroret - Shpendet - Skeleti - Skema e organizimit te nje zogu cope
138 Tab-12 Zoologjia Vertebroret - Shpendet - Veza - Aparati i tretjes - Aparati i frymemarrjes cope
139 Tab-13 Zoologjia Vertebroret - Zvarraniket - Skema e organizimit tek zvarraniket - Zemra tek zvarraniket e vegjel - Skeleti i kokes se neperkes - Koka e neperkes cope
140 Tab-14 Zoologjia Vertebroret - Amfibet - Skeleti I nje amfibi - Skema e organizimit te nje amfibi - Zemra tek amfibet cope
141 Tab-15 Zoologjia Vertebroret - Shpendet - Skeleti - Skema e organizimit te nje zogu cope
142 Tab-16 Zoologjia Vertebroret - Peshqit - Goja e peshkaqenit - Zemra - Skeleti cope
143 Tab-17 Zoologjia Invertebroret - Skema e qarkullimit te gjakut te nje insekti - Skema e aparatit te frymemarrjes - Skema e organizimit te nje insekti - Skema anatomike e nje insekti cope
144 Tab-18 Zoologjia Invertebroret - Insektet - Kembenyjoret (Antropodet) - Flutura - Bubreci - Grejeza - Karkaleci - Miza - Morri cope
145 Tab-19 Zoologjia Invertebroret - Insektet - Kembenyjoret (Antropodet) - Tartabiqi i livadhit - Karrabishti - Termitet - Plivesat - Tisanuret cope
146 Tab-20 Zoologjia Invertebroret - Arkanidet - Marimanga - Akrepi - Kepusha e zgjebes cope
147 Tab-21 Zoologjia Invertebroret - Unazoret (Antropodet) - Shumekembeshat - Krustacet - Guackoret cope
148 Tab-22 Zoologjia Invertebroret - lekuregjemboret - Asteroidet - Krinoidet - Trangulli i detit - Iriqi i detit cope
149 Tab-23 Zoologjia Invertebroret - Molusket - Oktapodi - Kermilli cope
150 Tab-24 Zoologjia Invertebroret - Insektet - Krimbat - Knidaret - Celenteratet - Seksioni i polipit cope
151 Tab-25 Zoologjia Invertebroret - Sfungjeret cope
152 Tab-26 Zoologjia Invertebroret - Njeqelizoret (Protozoat) - Ameba - Rrezoret - papuqeza cope
153 Tab-72 Trupi i Njeriut - Organet e riprodhimit - Aparati gjenital mashkullor - Prerje gjatesore cope
154 Tab-73 Trupi i Njeriut - Organet e riprodhimit - Aparati riprodhues femeror - Prerje gjatesore cope
155 Tab-74 Trupi i Njeriut - Aparati riprodhues mashkullor - Testikuli - Spermatozoidi cope
156 Tab-75 Trupi i Njeriut - Organet e riprodhimit - Fekondimi - Ovogjeneza (skema e nje vezoreje ne prerje) - Prerja skematike e mitres dhe e anekseve te saj cope
157 Tab-76 Trupi i Njeriut - Organet e riprodhimit - Java e pare e zhvillimit te vezes dhe implantimi - Fekondimi rreth 12-24 ore pas ovulacionit - Dita e pare pas fekondimit - Dita e III - IV - Dita e V cope
158 Tab-77 Trupi i Njeriut - Organet e riprodhimit - Etapat e ndryshme te zhvillimit te embrionit - Embrioni ne fund te javes se trete - Embrioni ne diten e 21-te - Embrioni gjate muajit te II-te - Veza e fekonduar ne teresi - Embrioni ne javen e VII-te te jetes cope
TABELA MESIMORE POSTERA NJE FAQESHE dim 100 x 70 cm
159 B-01 Ekosistemi ne pyll cope
160 B-02 Zingjiri ushqimor ne det cope
161 B-03 Barazpesha natyrore - Jeta ne mjediset tokesore cope
162 B-04 Prishja e barazpeshes natyrore cope
163 B-05 Kafshet e "demshme" nuk jane gjithmone "te keqija" cope
164 B-06 Rrjeti dhe zingjiri ushqimor ne pyll cope
165 B-07 Rrjeti ushqimor ne liqen cope
166 B-08 Piramida ushqimore ne liqen cope
167 B-09 Qarkullimi i ujit ne natyre cope
168 B-10 Prerja skematike e rruzullit tokesor cope
169 B-11 Biomat e rruzullit tokesor cope
170 B-12 Jeta ne katet e pyllit - kati i kurores se drureve te larte, shkurreve, siperfaqesor, nendheshem dhe shtresa e dheut cope
171 B-13 Helmet ne zinxhirin ushqimor te njeriut cope
172 B-14 Monoksidi i karbonit (CO) - Dioksidi i squfurit (SO2) cope
173 B-15 Smogu cope
174 B-16 Skema e formimit te shiut acid cope
175 B-17 Ndotja e deteve cope
176 B-18 Mbrojtja e mjedisit nga mbetjet (ku ti hedhim mbetjet) cope
177 B-19 Shkaterimi i ekosistemit - Shkaterrimi i pyjeve tropikale cope
178 B-20 Vdekja e pyllit - Perse thahet pylli cope
179 B-21 Piramida ushqimore cope
180 B-22 Ndertimi i qelizes bimore cope
181 B-23 Ndertimi i qelizes shtazore cope
182 B-24 Sistemi muskelor (pjesa e perparmedhe e prapme) cope
183 B-25 Sistemi nervor - Ndertimi i trurit - Nervat e shtylles kurrizore cope
184 B-26 Skeleti I njeriut - - pamja e kafkes - pamja e perparme - pamja e prapme - shtylla kurrizore - kockat dhe lidhjet e kembes se djathte - kockat dhe lidhjet e dores se djathte cope
185 B-27 Pjeset perberese te lekures cope
186 B-28 Pamja e jashtme e zemres - pamja e pergjithshme e vendosjes se zemres ne organizem - paraqitje e vendosjes se zemres ne organizem cope
187 B-29 Sistemi i qarkullimit te gjakut - pamja e pergjithshme e sistemit te qarkullimit te gjakut - arterie - vena - pamja e pergjithshme e zemres cope
188 B-30 Aparati i frymemarrjes - Ndertimi i zgavres se hundes dhe fytit - pjeset kryesore te aparatit te frymemarrjes - paraqitja skematike e aparatit te frymemarrjes - pamja e zmadhuar e indit te mushkerise - shkembimi i gazeve ne gjakun e hojezave(alveolave) cope
189 B-31 Aparati tretes te njeriu - paraqitja skematike e tretjes se ushqimeve ne zorren e holle deri ne perberesit e tyre te thjeshte cope
190 B-32 Dhembet e njeriut - Nofulla e siperme dhe e poshtme e femijeve - nofulla e siperme dhe e poshtme e te rriturve - ndertimi anatomik i dhembit - nofulla e siperme e femijeveofulla e siperme e te rriturve - dhemb qeni (dhembe qezer) - dhemballe e siperme - dhemballe e poshtme cope
191 B-33 Organet e riprodhimit te mashkulli - zmadhimi i indit qe prodhon spermatozoidet cope
192 B-34 Organet e riprodhimit te femra - paraqitja skematike e organeve gjenitale femerore cope
193 B-35 Melqia, organ ndihmes i aparatit te tretjes - paraqitja e lidhjes se melqise me organe tjera - pamja e zmadhuar e indit te melqise - qeliza te zmadhuara te melqise - pamja e jashtme e melqise - fshikeza e temblit - venat kryesore te melqise cope
194 B-36 Ndertimi anatomik i nje kocke te gjate - prerja gjatesore e kockes - qeliza kockore te zmadhuara - skema e kockes - paraqitja skematike e indit kockor cope
195 B-37 Pozicionet e fetusit para lindjes - rritja e mitres sipas muajve te shtatzanise - pozicioni perfundimtar I fetusit - pozicione te ndryshme normale te fetusit para lindjes - pozicionet te ndryshme jonormale te fetusit para lindjes - binjake heterozigoteinjake homozigote cope
196 B-38 Riprodhimi i qelizave - Mitoza - A - profaza - B - metafaza - C - anafaza - D - telofaza cope
197 B-39 Riprodhimi i qelizave seksuale - Mejoza - mejoza e pare - mejoza e dyte cope
198 B-40 Sistemi nervor vegjetativ - shtylla kurrizore cope
199 B-41 Aparati i Ekskretimit - pamja e pergjithshme e aparatit te ekskretimit - pamja e jashtme e veshkes - ndertimi anatomik i veshkes - ndertimi anatomik i glomerules - paraqitja skematike e nefroneve cope
200 B-42 AIDS - HIV - I, i zmadhuar - qeliza e njeriut e infektuar me HIV cope
201 B-43 Drogat - pasojat shendetesore te perdorimit te drogave - kanabisi - opiumet - halicunogjenet - inhalantet - kokaina - faktoret e varesise - pasojat sikologjike - sjellje te spikatura shoqerore - stimuluesit cope
202 B-44 Efektet e demshme te alkoolit - melqia - numri i qelizave te gjakut - pankreasi - aparati i tretjesa - alkooli dhe shtatezania - sistemi nervor - sistemi i qarkullimit te gjakut - kanceri cope
203 B-45 Rreziqet nga pirja e duhanit - enet e gjakut - zemra - shtatezania - kanceri - rruget e frymemarrjes - organet e tretjes cope
204 B-46 Ligji i njetrajtshmerise se tipareve - Trashegimia mendeliane. Ligji i I-re i Mendelit - nga kryqezimi i linjave te pastra lindin pasardhes me te njejtin tipar te ngjashem me prinder zoterues cope
205 B-47 Ligji i zberthimit te tipareve - Trashegimia mendeliane. Ligji i II-te i Mendelit - nga kryqezimi i linjave te pastra lindin pasardhes ne 2 grupe fenotipike ne raport 3:1 cope
206 B-48 Ligji i grupimit te pavarur te tipareve - Trashegimia mendeliane. Ligji i III-te i Mendelit - ne analizen e trashegimise se njekohshme te dy çifteve te tipareve ndodh grupimi i pavarur i ketyre tipareve cope
207 B-49 Ndertimi I lules tek bime fareveshura - paraqitja skematike e lules - pistili - pamja nga siper e lules - prerja terthore e lules - nga lulja tek fruti cope
208 B-50 Lindja e reflekseve te kushtezuara - ngacmues i jashtem - refleks i fituar cope
209 B-51 Organi i te degjuarit - ndertimi anatomik i veshit - paraqitja skematike e kermillit - paraqitja skematike e aparatit te kortit cope
210 B-52 Organi i te parit - ndertimi anatomik I syrit - muskujt e syrit - organi i lotimit - enet e gjakut qe pershkojne syrin cope
211 B-53 Nga njeqelizoret te shumeqelizoret (evolucioni i botes shtazore) cope
212 B-54 Struktura e AND-se cope
213 B-55 Perberja e gjakut - qelizat e gjakut - plazma - pamja e gjakut ne mikroskop - rruazat e kuqe - pllakezat - disa lloje te rruazave te bardha cope
214 B-56 Biosinteza e proteinave - berthama - membrana e berthames - ARN - aminoacide te lira - proteina - ribozome cope
215 D-01 Muskujt e njeriut - Sistemi nervor cope
216 D-02 Organet e frymemarrjes - Aparati i jashteqitjes cope
217 D-03 Organet e jashtme te njeriut - shqisat - pamja e jashtme e syrit - ndertimi i syrit - ndertimi i veshit - ndertimi i lekures - ndertimi i hundes - ndertimi i gjuhes cope
218 D-04 Organet e tretjes - Ndertimi i dhembit - Nofullat cope
219 D-05 Qarkullimi i gjakut - Zemra - Perberesit e gjakut cope
220 D-06 Skeleti i njeriut - Shtylla kurrizore - Kockat e njeriut - Lidhja e kockave cope
221 KB Kafshet dhe Bimet - ilustrime ne foto (6 flete - 12 tabela) - Poster dyanesh i plastifikuar format 70x100cm cope
222 KB. 01 Kafshe te egra cope
223 KB. 02 Kafshe te egra cope
224 KB. 03 Kafshe te buta cope
225 KB. 04 Shpende cope
226 KB. 05 Insekte cope
227 KB. 06 Zvaranike dhe amfibe cope
228 KB. 07 Kafshe te detit cope
229 KB. 08 Peshqit cope
230 KB. 09 Fruta cope
231 KB. 10 Perime cope
232 KB. 11 Lule cope
233 KB. 12 Peme cope
MINIKABINETE
234 5674 Mini laborator per Biologji - Eksplorimi i Botes Bimore - 22 eksperimente te sugjeruara me udhezues komplet
235 5675 Mini laborator per Biologji - Eksplorimi i Botes Shtazore - 22 eksperimente te sugjeruara me udhezues komplet
236 # Vitrina qelqi me drita - vendosja e mjete konkretizimi cope